Оригинални употребявани части, сертифицирани от Volkswagen Wolfsburg  

 

Дас Ауто Сервиз е единственият на българския пазар, който предлага на своите клиенти избор между оригинални авточасти и оригинални, но употребявани авточасти, директно доставени от Volkswagen Wolfsburg. Употребяваните авточасти са преминали през проверка на качеството и функционалността, като са сертифицирани за напълно годни за употреба и отговарящи на всички стандарти за провеждането на качествен ремонт. Клиентите ни могат да бъдат сигурни, че произходът на употребяваните части не е свързан по никакъв начин с „моргите“ и алтернативните магазини за използвани части в България. Частите, доставени ни от Volkswagen Wolfsburg, са пакетирани и транпортирани от самия производител, директно до нас без участие на трета страна.

 

  Как и защо Volkswagen продава свои употребявани авточасти? 

 

1. Тези авточасти се генерират от автомобили, преминали през crash-опити на тестови автомобили във вътрешни условия.

2. Това са автомобили, върнати на производеля в недобро състояние и за да се приведат във функционеален вид са нужни огромни финансови средства. Производителят разглобява автомобила, анализира и одобрява годните за употреба части посредством специална технология, а негодните се изпращат за рециклиране.

3. Тук попадат агрегати като двигател, скоростна кутия, диференциали и т.н.. След като бъдат демонтирани от автомобила, се разглобяват до най-малките им съставни части, отново преминават процедура за установяване на тяхната изправност и годност за работа, за да се гарантира тяхната изправност. В този процес участва голямо количество ръчен труд. Негодните от своя страна се заменят с чисто нови. Така получавате в действителност един рециклиран вече агрегат, но продаващ се като употребяван. Стандартите, по които се регулира направата на използвани части са абсолютно същите каквито са при изготвянето на нови.

4. Програмата за връщане на живот в използвани агрегати се ръководи от принципа за устойчиво развитие. Производителят не хаби излишни ресурси, дава своя принос за опазването на околната среда и по този начин стойността на автомобила не се обезценява във времеви план. По данни на Volkswagen Wolfsburg, възобновяването на използвани агрегати до 2009 год. е спестило ресурси, нужни за направата на 7,9 милиона двигатели, или 350 000 тона стомана и 595 000 тона вреден въглероден диоксид (СО2) са били спестени.

 

За повече информация относно стратегията на концерна, посетете:

https://www.volkswagen.at/service-zubehoer/volkswagen-original-teile/volkswagen-original-austausch-teile/vorteile

 

  Кои автомобили могат да се възползват?  

 

Оригиналните използвани авточасти са предвидени за масовите автомобили от Audi и Volkswagen произведени след 2003 година.

 

Очакваме Вашите запитвания или въпроси чрез онлайн формата по-долу или с обаждане към нашия приемчик.

Благодарим Ви за проявения интерес!

 

За да изпратите запитване за оригинални части или консумативи за Вашия автомобил, моля попълнете вярно полетата във формата по-долу. Ще се постараем да Ви отговорим във възможно най-кратък срок.

Въвеждайте номера на рамата (VIN номера) така, както е изписан в малкия талон на автомобила. Символите трябва да бъдат 17.

Благодарим Ви, че избрахте Дас Ауто Сервиз!

Powered by BreezingForms