Как маслото счупи моята скоростна кутия?

Наскоро намерих една статия, която съм писал през 2017 година на нашата FB страница. Препрочетох я и си припомних колко е актуална и до ден днешен. Затова реших да я поместя в блога, без да я преправям или форматирам във формата на блога. Приятно четене! 🙂

За пореден път захващаме темата с маслото в автоматичната скоростна кутия, защото отвсякъде чуваме, че след смяна на масло на някого му се е счупила кутията.

90% от клиентите, сменили си маслото малко преди да станат наши клиенти, на въпроса „какво масло сложиха?“ отговарят “ някакъв ATF беше.. „. Но оригинално ли? По номер на рама? – „е не някакво универсално на FEBI или SWAG“. В публикацията питаме, след като само в сервиза имаме 6 вида оригинално масло на всяко пишещо ATF за различните поколения кутии, а концернът имат над 18 вида ATF, защо някой се чуди, че кутията му е счупена, като хората, обслужващи тези кутии и продаващите консумативи за тях, си мислят, че има само един вид ATF (масло за автоматична скоростна кутия) и че се предлага с различни цветове. Като цветът се определя от версията на софтуера.
Преди време имахме клиент, сменил си маслото при човек, който сам си забърква от няколко вида, по кода на кутията и който твърдял, че никога не трябвало да се използва оригиналното масло.

Прилагаме и снимка на различни масла и по вид, и съдържание, но с наименование АТF и ви съветваме, да се придържате към оригиналното масло за вашата кутия.

Подобни статии

2 коментара

  1. Вярвах в спецификации, показатели, вискозитет, ливкост…. Не на рецепти.
    П. С. Преди имаше сервизни книжки, а сега Интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *