|

Проблеми при спортен диференциал Audi

В какво се изразява проблемът?

Независимо, дали говорим за А4, А5, А6, А7 или А8, проблемите със спортния диференциал са винаги една и същи. Както си карате и изведнъж светва предупредително съобщение гласящо „Sport differential malfunction“ и „Restricts RPM’s to a max of 4000“ . Дали обаче съобщението е светнало „изведнъж“ или е отражение на недобрата и навременна поддръжка на вашият спортен диференциал? 
Прочитайки паметта за грешки се установява или „0273 / C1004 F0 [008] – Oil Pressure and Temperature Sensor Oil Pressure Implausible“ ,
“ P168D oil pressure sensor 3, malfunction“ или „0334/C1005 oil pressure and temp sensor 2 G640 implausible signal“.
На пръв поглед проблемът изглежда елементарен, ще заменим един или няколко датчика и всичко отново ще работи. Да, ама не 🙂 Сменяте датчиците, маслото и грешките си остават същите. Защо ли?
Както знаете този диференциал има 2 масла. Едното е в диференциалната част, а другото в съединителната. Тези масла се обслужват на всеки 60 000 км, когато са оригинални. Когато обаче това се пропусне, фрикционният материал, който се отделя от съединителните пакети насища прекалено много маслото и то става като шкурка, която съсипва помпата и клапанното тяло на диференциала. Или иначе казано, този диференциал е достатъчно здрав, когато се обслужва обаче. 

Какво е решението?

В много от официалните дилърства, ще ви предложат замяната на цял диференциал на цена от 7000-15 000 лв в зависимост от оборудването на автомобила. На много места, както вече споменах, ще ви сменят датчиците и маслото и проблемът ще остане. Истината е, че решението е само едно, а именно замяна на клапанното тяло, помпата, двата датчика и маслото.

Ако тази статия ти е била полезна ти напомням да я споделиш за да стигне и да бъдем полезни на повече собственици на любимата марка.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *