По време на експоатация на твоя любим автомобил, както по външния вид, ходовата част, двигателя и всеки един останал възел се появяват дефекти, така и в интериора на автомобила, особено ако возиш малки деца. В Bългария е изключително неразвита услугата ”ремонт по интериора на автомобила” и тук не говорим да се ремонтират повредените детайли, а да се заменят. Обикновено това е досадна работа за монтьорите, изискваща много детайлност и внимание от тяхна страна и се върши без нужната прецизност, като резултатът е дразнещо скърцане, почукване на разглобяваните детайли, нараняване на пластмасовите елементи, липсващи крепежи и прочие.

Ние от Das Auto Service сме преминали през сертифицирано обучение в Германия за работа по интериора на автомобила и това, което лекторът подчерта бе “За да влезе един механик и да работи по интериора на автомобила, трябва да е минал през тежката механика и да е станал много добър и детайлен първо там и след това да работи по интериора”. С две думи – първо трябва да си много детайлен и прецизен с грубите детайли като ходова част и различните агрегати и чак когато си усвоил до съвършенство това умение, да започнеш да практикуваш работа по интериора на автомобила.

Работа по интериора на автомобила може да се нуждае в случаите, когато има някаква повреда или когато части от интериора трябва да се демонтират, за да се смени друга част. Това могат да бъдат различни модули скрити под тапицерията, командни бутони, Airbag-ци, добавяне на екстри (Retrofit), както и отстраняване на части от интериора за каросерийни ремонти. При демонтирането на всяка една част от интериора се изисква нейното почистване с подходящи препарати (използваме оригинални такива, съобразени с материята в твоя автомобил), смяната на щипките, които фиксират интериорният детайл към купето на автомобила, както и замяната на всички крепежни елементи. Всяка една такава манипулация се води от оригиналните ръководства за ремонт и се осъществява с необходимите оригинални инструменти за целта.

Въодушевени сме, че можем да предложим тази услуга на теби интериорът на автомобила ти да изглежда винаги добре, без дразнещо скърцане или белези от предишни ремонти.