Ние знаем какво е всеобщото мнение за алтернативните стъкла в България и че си чувал поне един път някой в твоето обкръжение да се оплаква от това, че са му сменили стъклото на автомобила и той не е останал доволен. Ако е така и ти предстои смяна на стъклото на автомобила, то следващите редове са за теб. Приятно четене!

Какво трябва да знаем за стъклата в нашия автомобил:

Предно стъкло

Слоевете на предното стъкло са изработени от ламинирано безопасно стъкло, т.е. два листа стъкло, свързани заедно с пластмасов междинен слой (PVB).

Предното стъкло е проектирано според дизайна на модела на автомобила. То е точно монтирано и осигурява перфектно и отлично качество. Тъй като има стабилизиращ ефект върху статиката на превозното средство, дори малки поражения могат да застрашат безопасността на водача и пасажерите. Предното стъкло служи като разпънка на купето и поема огромна част от вибрациите, идващи от пътя. Изключително важно е да се доверяваш само на оригиналните стъкла за твоя автомобил, защото те осигуряват оптимална здравина и безопасност, както и по-добра видимост. Знаем, че пазарът е пренаситен с турски и китайски стъкла, но остави този избор за нискокачествените автомобили.

Задни, странични и покривни стъкла

Обикновено стъклата на задните, страничните и покривни прозорци се състоят от закалено обезопасено стъкло. По-голямата устойчивост на механично или топлинно действие отличава закаленото обезопасено стъкло от обикновеното такова. В допълнение, тя се характеризира със специален тип фрактура. Ако такъв тип стъкло бъде повредено, то се раздробява на много малки и закръглени фрагменти. Задните, страничните и покривни прозорци не могат да бъдат ремонтирани поради характеристиките им и безопасността им.

Ако имаш дори и малко съмнение за повреда при този тип стъкло, винаги трябва да се подменя!

Защо да купиш оригинално стъкло, когато има толкова много алтернативни решения?

Стъклата на Volkswagen Group са повече от щит срещу вятъра и атмосферните влияния. Те гарантират, че твоят интериор се нагрява по-малко в лятната топлина, с което значително се подобрява комфортът и се покачва ефективността на климатичната система. Друг много важен фактор е, че са съобразени с “Airbag“ системата на автомобила и помагат при едно евентуално отваряне на въздушна възглавница.

Оригиналните стъкла предлагат:

  • Оптимална защита
  • Стабилно и безопасно стъкло, както и поддръжка на “Airbag” системата на автомобила
  • Повече комфорт
  • Предпазва от шум, от UV лъчение и поддържа вътрешния комфорт през лятото
  • Проектирано е специално за твоя VAG автомобил
  • Оптимално взаимодействие с високотехнологични функции (напр. Системи за подпомагане на водача като дъжд-сензор или Асистент за смяна на лентите и др.).

Тук искаме да споменем нещо много важно, което много хора пренебрегват с покупката на алтернативно стъкло. Водачът на автомобила може да предотврати инцидент при екстремна ситуация, само ако вижда пътя в реално съотношение и вярна перспектива. Едва ли са нужни други причини, за да избереш оригинално стъкло.