Нехайство към безопасността на потребителите при покупко-продажбата на употребявани автомобили

Все по-често се наблюдава нехайство към безопасността на потребителите при покупко-продажбата на употребявани автомобили.
Честа практика е вноса на автомобили от чужбина или както е „модерно“ от известно време от Канада (заради ниските цени на придобиване в резултат на търгове). След като колата е била възстановена след удар, проблемните Airbag-ци и модули биват замаскирани, а отсъствието им бива симулирано с помощта на съпротивления. Без да се мисли за последващи произшествия, се гледа само печалбата от даден автомобил и се поставя на риск живота на новия собственик, съпруга, дете, роднина и всеки, който се вози в автомобила!

Вижда се, че след удара е имало отворени Airbag, за които някой е решил да си спести разхода

Съвет от Крис Младенов:
Ако имаш дори и най-малкото съмнение, че Airbag системата на твоя автомобил не функционира нормално, подложи колата си на щателна проверка за наличието и адекватната работа на всички модули за безопасност в колата си. Това става с оригинални инструменти предназначени за този вид дейност.

****Тази процедура изисква разглобяване на превозното средство до местата на всички въздушни възглавници.

Ако се установи, че има проблемни Airbag, трябва да бъдат заменени с нови

Надявам се, че тази статия е била полезна за теб! Ако е така ти напомням да „удариш „един лайк и да я споделиш с приятели!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *