Верни на стремежа си да предлагаме само качествени услуги на своите клиенти, в началото на есента на 2015 г. Das Auto Service направи сериозна инвестиция в оригинално оборудване и сертифицирано обучение на нашите механици, за да можем да добавим в набора от услуги поддръжката и обслужването на климатичните системи на автомобилите от VAG групата.

Закупихме климатично оборудване, сред което е една от най-ефективните и модерни климатични станции за обслужване на Vоlkswagen, посетихме много обучителни семинари и приложихме знанията си за най-добри резултати. Сега сме готови да ти предложим най-доброто обслужване на климатичната система на твоя автомобил.

Защо твърдим, че това, което ще получиш при нас, е по-различно от предлаганото в другите сервизи?

Оригиналните предписания и процедури на Volkswagen и практиката ни в поддръжката на климатичните системи еднозначно показват, че доливането на фреон не е достатъчно за осигуряване на безпроблемна дългогодишна работа на системата. А това доливане се оказва масова практика в повечето сервизи. Освен това голяма част от тях не разполагат с климатични машини и за сметка на това използват контролни манометри, като наливат масло с помощта на така наречената „спринцовка за външно пълнене“.

На пръв поглед в това няма нищо нередно, но когато включим климатичната станция към автомобила, виждаме че маслото е в много по-завишено количество в сравнение с предписанията на производителя. По-високото количество масло от своя страна принуждава климатичната система да работи при по-високо налягане, а това вече не изглежда толкова безобидно, с което всеки ще се съгласи.

Един от случаите, които имахме в практиката си беше толкова фрапантен, че ни учуди, въпреки че вече сме свикнали да виждаме какво ли не по автомобилите, които идват при нас. Казусът беше такъв – при норма 7 мл. от автомобила бяха източени 250 мл масло.

Друга често срещана неправилна практика при обслужването на климатичните системи е, че не се заменя „Филтър-дехидратора“. Той става задължителен консуматив за смяна преди всеки охладителен сезон на автомобили произведени след 2003/4-та година.

Кое налага смяната на този „дехидратор“?

Главната цел на този филтър е да улавя влагата, но той събира и фината метална прах в системата. В някои сервизи се слага фреон, който е бил източен от други автомобили, някои от които с повредени системи. В този случай фреонът съдържа метални отлагания от счупен компресор или друга повредена част по системата. Когато се източва с манометри, този фреон се смесва с чистия фреон, защото няма филтър, какъвто имат професионалните климатичните машини, който да обере замърсяванията. Така тези замърсявания и фината метална прах попадат в климатичната система на автомобила. След това, разбира се, не може да очакваме, че климатичната система ще бъде в пълна изправност и ще работи така, както е работила, когато автомобилът е излязъл от завода.

И така, какво научихме от практиката и какво предлагаме на своите клиенти при обслужването на климатичните системи на автомобилите от VAG групата?

Климатичната система се обслужва преди всеки охладителен сезон, като се спазва следната процедура:

  • източване на масло и фреон
  • замяна на филтър-дехидратора
  • замяна на О-пръстените към този филтър
  • почистване на кондензатор (охладителен радиатор)
  • проверка на херметизацията на системата
  • изчисляване на нужното количество масло (предвид това, че винаги остава минимално количество в системата)
  • пълнене на системата, при следене за правилните показатели и добри работни параметри
  • замяна на филтър тип „купе“
  • цялостна дезинфекция на въздухопроводите

Какво предлагаме при наличие на повреда в системата?

Имаме решение и за проблеми от такъв тип. Повредите може да са от контролни датчици, охладителни перки, кондензатор, запушване в системата, до най-честата причина – компресор. В този случай, освен че трябва да бъде заменен компресора, както и дехидратора, системата трябва да бъде промита и изчистена от металните стружки, които биха повредили сменения вече компресор. Гарантираме, че при този тип ремонт се спазва цялата процедура, според предписанието на Volkswagen, тъй като сервизът ни разполага с оригинален инструмент за промивка на климатичните системи и направеният от нас ремонт ще бъде издържан във времеви план.

И не на последно място напомняме, че всички консумативи, с които обслужваме климатичните системи на автомобилите, които идват при нас, са оригинални и с гаранция от Volkswagen AG.

За допълнителна информация и записване на час, може да се свържеш с нашия приемчик или да ползваш бутона за бърза връзка в долния десен ъгъл на страницата.

Можеш да изпратиш запитване и като попълниш формата по-долу.