|

Как се връщат километрите на дигиталните километражи на VAG?

В месеца правим десетки прегледи на автомобили преди покупка и непрекъснато чувам от търговците фразата с която замазват очите на бъдещите собственици :“ То, нали знаеш, че на дигиталните километражи не може да се връщат километрите“! Гаранция за реални километри! “ Дали? Питам Аз?
Омръзна ми да виждам хора, които дават по „една торба“ пари за автомобил на малко километри, а състоянието му е отговарящо на автомобил на 300 000, 400 000 , 500 000 км… за това вдигам завесата за да е ясно на всеки, който търси да купи автомобил и той е оборудван с дигитален километраж, каква е схемата за връщане на километри!
Могат ли да се връщат километрите на дигиталните километражи ?
-Отговора е, не технологично, НО! Ако трябва да съм честен, не много хора/софтуери в световен мащаб могат да го правят.
Има инструменти, които „замръзяват“ километража и така автомобила, може да измине стотици хиляди километри, без дори да отчете 1 километър на таблото. Но тези инструменти към този момент са доста неизгодни и се упражняват следните методи:
 
Вариант 1: Докато още е нов/ на малко километри / автомобилът, неговия дигитален километраж се демонтира и се прибира. На негово място застава употребяван километраж, за който не е проблем километража, който се навърта. След като автомобилът стигне до продажба се изважда отново неговия си дигитален километраж, монтира се, обучава се и така автомобилът отново е на малко километри.
 
Вариант 2 :
Автомобилът се използва, нормално, сменя няколко собственици, става на значителни километри, но млад на възраст, идва момент, в който отново трябва да се продаде. За да е бързо продаваем( в България, автомобилите, които се търсят са на малко километри винаги ) се прибягва до така наречените табла “ фей на чудесата“. Това са табла демонтирани и събирани прилежно от ударени коли на малко километри. Купува се табло на определени километри, монтира се, обучава се и автомобилът отново влиза в играта с малкото километри. Ето една от хилядите такива обяви . Цените на таблата от типа “ фей на чудесата “ започват от 200 евро и достигат до 5000 евро за върховите модели на марката!

Ако те дразни да ти продават автомобил с върнати километри и след това да се чудиш как може автомобил на толкова малко километри да има такива проблеми, сподели тази статия за да стигне до повече хора! 

Съвет от Крис Младенов:
Не търси автомобил на малко километри, а доверен сервиз, който да прегледа автомобила, който си харесал преди покупка и да ти каже какво е реалното му състояние към момента и какво можеш да очакваш в близко бъдеще.

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *